„Snídaně je základ dne“, říká naše Simča

 

Co pro Vás znamená práce v pohostinství?

 

Práce v pohostinství je pro mě pocta a zároveň peklo. Troufnu si říci, že jako servírka dělám svoji práci docela dobře a ráda. Je pro mě pocta, když jsou hosté s mojí obsluhou spokojeni. A proč peklo? To protože opravdu miluju jídlo a ráda ochutnávám a v pohostinství se dá těžko odolávat. 

 

Byla vždy Vaše volba práce ve službách?

 

Popravdě asi ano, práce s lidmi mě baví. 

 

Simčo, všimli jsme si, že je Vaším koníčkem rychlá auta, je to tak?

 

Ne že by to byl můj koníček, ale zajímá mě to. Spíše jsem do toho spadla kvůli příteli, který to má jako koníček. 

 

Práce na pozici hotelový snídaňář vyžaduje brzké vstávání – jak jste na tom?

 

Při nástupu do této práce to bylo velmi obtížné. Dříve jsem byla zvyklá vstávat o 4 hodiny déle a chodit spát okolo 1 hodiny ranní. Ale teď už po 4 hodině ranní vstanu jako rybka, je to všechno o zvyku. 

 

Snídaně na Vás ráno stojí – chce to přesnost, dobrou přípravu, máte nějaké fígle jak to ráno vše zvládnout a přivést k dokonalosti?

 

Je velmi důležité si udělat nějaký postup a strategii a podle toho se řídit. Já se řídím pravidlem ,,Rychle ale precizně.” 

 

Co Vás na této práci motivuje?

 

Určitě mě motivuje spokojenost zákazníků. Pokud je host spokojený, tak se určitě k nám vrátí. Motivuje mě to, být lepší, zdokonalovat se a učit se novým věcem.

 

Jste na tuto práci sama – upřednostňujete tedy práci v kolektivu nebo individuálně?

 

Vyhovuje mi to tak, jak to mám. Ráno jsem sama a okolo 10 hodiny přijdou kolegové. Takže od každého něco. 

 

Když by jste si měla vybrat práci snů, co by to bylo.

 

Chtěla bych si někdy otevřít kavárnu, to by byl můj sen. Taky by mě bavilo dělat nutriční poradkyni nebo delegáta v zahraničí.  

 

Simi, a jaké jsou Vaše další koníčky?

 

Mým velkým koníčkem je zahradničení a vše co se týče kytek. Také hrozně ráda dekoruju a vyrábím věci, protože miluju útulný domov podle mých představ. Moji zálibou je i pečení a vaření. 

 

A poslední otázka. Na fotce máte skleničku s vínem. Jaké je Vaše oblíbené?

 

Obecně mám ráda vína s vyšším podílem zbytkového cukru. Oblíbená odrůda je Tramín červený, ale ráda mám i šumivá vína.

Newsletter,
který se vyplatí číst

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů